s obzirom da su popekovci za skupstinu zatrazili izvode od zagrebacke banke i tako mi prikratili veliki posao oko kopiranja ja cu na sanku ostaviti samo 3 papira....danas sam nasao i ugovor CKH s Doflinom na 12.658 kn...PA NEKA GOSPODA OBJASNE CLANOVIMA gdje je novac od automehanike ??...DOSLI SMO DO CISTOG SAH-MATA....jer ne postoiji nacin opravdati toliku sumu...tamo na forumu BORIS FILIPAJ prca o davanju kesa na ruke i svedocima ?!
Kad bi to i bila istina sta su radili tajnik, predsjednik,podpredsjednik i nadzorni odbor ? DA LI SU ONI TI SVJEDOCI
TO OPET ZAHTIJEVA KOPLETNO MICANJE VODSTVA KLUBA !!!!
NEMA SREDNJEG PUTA !
zatim BORIS FILIPAJ PISE kako sam ja jedini dizao novac i kako je on cist....to je tocno...taj novac nije upitan ni problematican..hvala bogu da smo placali knjigovdstveni servis 2006 i 2007 godine i da je sve provedeno kroz institucije no ovdje PISEM O NOVCU OD AUTOMEHANIKE KOJI JE DOBIVEN A NIKAD NIJE UPLACEN NA RACUN
?? i to je PITANJE ZA DRZAVNO ODVJETNISTVO !
Prema Zakonu o Udrugama (nn 88/01 i 11/02 propisano je da se udruga mora voditi prema naèelima:
-istinitosti
-toènosti
-pouzdanosti
-dosljednosti
-opreznosti
-isticanju suštine nad formom
Zakon o udrugama (nn 88/01 i 11/02)èl.26.definirao je nadležnost za obavljanje nadzora,gdje kaže -èlanovi udruge nadziru rad udruge
Udruga može osnovati i Komisiju za nadzor,èiji èlanovi moraju biti strogo moralne osobe ,a ne poltroni ili neznalice.
Iako èlanovi ckh kluba i komisija nisu tijekom godine ukazivali na nepravilnosti (ako ih je bilo)koje se navode po forumima,nisu osloboðeni odgovornosti ,prema onoj qui tacent consentire videtur ili kak bi rekli Zagorci -jednaki su oni kaj po lojtre ideju i oni kaj lojtre držiju.
Zakone donosi Sabor !
Osim Zakona o Udrugama,klubovi se moraju pridržavati i
-Zakona o raèunovodstvu (nn 90/92)
-Uredbe o raèunovodstvu neprofitnih organizacija (nn 112/93)
-Pravilnika o knjigovodstvu...........(nn 20/94)
Udruga nakon poslovne godine-koja je i kalendarska godina-najkasnije do 29.veljaèe 2008 imala je obvezu izraditi i podnijeti financijska izvješæa (
Bilanca,Raèun prihoda i rashoda.Bilješke uz financijska izvješæa) DRŽAVNOM UREDU ZA REVIZIJU
Posebno mi se èini osjetljivo pitanje i odnos Raèunopolagatelja(èl 24 Pravilnika )koji je imao obvezu voditi poslove po Pravilniku jer je za to dobio ovlasti i Naredbodavatelja(èl25)koji je odgovoran kao zakonski predstavnik neprofitne organizacije.
Onaj koji se smatra ispravnim mora istinu dovesti do kraja radi sebe,a i Zakona u kojima na kraju stoje i zakonske sankcije.
Posebna su prièa privatni poslovi za koje postoje i privatne tužbe i to ne treba miješati s radom klubova.
Interesantno je koliko ljudi misli da može voditi klubove,a da o ekonomskoj osnovnoj edukaciji pojma nemaju.
Od mene zauvijek dosta o tome.
Hvala na strpljenju